Sport för oss akademiker kanske?

 Här är en underbar scen gjord av Monty Pythons. Helt klockren ^^




Lid med mig

Så har lotten fallit på mig, något som vi alla män måste genomlida vissa gånger om året och som vi alla män bävar över.......
"MANSFÖRKYLNINGEN!"

Lid med mig mina bröder....snoret har samlats i bihålorna och febern börja titta fram. Jordens undergång är nära!!! Fly medans ni kan! *host*....flyyyyyy.....*host* flyyyyyy   *uurgh*.....................

image18






Det gäller att ha snabba fingrar

Sitter och försöker lira till Foo fighters låt "Best of you". Men det krävs snabba fingrar framåt slutet av låten, när bassisten kör små korta solos eller som jag vill säga "avstickare". Det finns två avstickare, den enda har jag lyckats bemästra är att istället för att gå ner till A strängen andra bandet så hoppar han ner till D strängen och kör 1 bandet och andra bandet och tillbaka till första bandet för att sedan gå vidare till band 2 A strängen.
Men den andra..uj uj uj den är tamejfan jobbigare...här kommer ett utdrag av den.  skiftet från A strängen ner snabbt till D strängen sedan upp till A strängens 2 och vidare fjärde band sedan snabbt som fan bort till 7 bandet. Ett rent helvete! Men jag ska knäcka den..jag bara skaaaaa!

G-----------------------------------------------------------------|
D---------------------2-----2-1-----------------------------------|
A-4-4-4-4-4-4-4-4-2-2------2-4-----2-7-7-7-7-7-7-7-7-----------------|
E-------------------------------------------------------------------2-2-2-2-2-2-2-2-|

Snart se man ett slut på Warhammer

Jepp nu är det inte mycket kvar för karaktärerna att göra i kampanjen. De är väldig nära att få information om vart Kaoskultisterna och mer information om rebelledaren Mallbouade har för planer. Det ska bara göra ett uppdrag nu för en väldigt .....hmm vad kan man säga, maktgalen Ghoul? Nåväl, de ska nu avsluta en piratkaptens liv i utbyte mot informationen. De gör vad som helst nu verkar det som, de är ganska desperata. De har nu knappt 2 veckor kvar (i spelets värld) på sig att ta sig ut från Mousillion med den information som Brettonias Kung kräver.

Men nästa gång kommer karaktärerna få hjälp från oväntat håll. En person som kommer vara till största hjälp när det kommer till slutstriden.

Jag tror spelet bara kommer vara en gång, men vi får se, det kanske kan dra ut på tiden ännu mer om det skulle skita sig. ;)


Fy fan för de som tror vi studenter glider igenom utbildningen!!

Läs Fridas blogg hennes länk till hennes blogg finns längre ner på meny listan. Där blir hon attackerade från vad jag anser vara ovetande personer. De tror vi studenter gnäller för att ha något att gnälla om. Men faktum är att slutet av Januari månad är ett rent helv*te för oss. Vi har inga pengar att leva på för att vissa lärare är sena med att lämna in skolans studieförsäkran!
Sedan anser de också att vi studenter ska skaffa oss jobb vid sidan om utbildningen...jaha..vill de att samhället ska ta hand om utbrända studenter som går in i väggen innan de ens har kommit ut i arbetslivet efter skolan? Sure fine by me.....  Då kan ju de snälla skattebetlarna (bland annat vissa av oss studenter också för den delen) betala de mängder med sjukskrivningar som ramlar in. Tror de att vi får pengar gratis dessutom?! BAH! Vi betalar ju tillbaka dessa pengar under hela tiden vi får lön från framtida arbeten. Tror de att vara student är en dans på röda rosor ? Klarar vi inte utbildningen jaha du...då är det bortkastade pengar och CSN veckor och där efter sitter man och funderar vad fan man ska kunna jobba med utan högskolekompetens... Det är därför de studenter på universiteten och högskolorna runt om i landet har sjukt höga krav på sig själva plus att de har krav från skolan.  Men det gäller också att vi ska kunna klara av att hantera dessa krav både psykiskt och fysiskt beroende på vilken typ av utbildning man har. Måste man dessutom jobba vid sidan om för att få sin ekonomi att gå ihopa...ja då brukar man lätt hamna i en ond cirkel som kan sluta illa. Men oftast räcker det med bara själva utbildningen för att studenterna ska gå i väggen.

Ni som nu vill veta vad för stress jag pratar om, hur människans psyke fungerar och hur man ska hantera det kan ju läsa dessa böcker.

Ur balans  ( Aleksander Perski)
Sanningen om utbrändhet  (Christina Maslach, Michael P. Leiter
Psychology, the sciende of mind and behavior ( Michael W. Passer, Roland E. Smith.)

Jag har läst om stress och jag har kompisar och familjemedlemmar som är utbrända, har varit utbrända och visar tecken på att de närmar sig den gränsen. Det är inte alls roligt när man se hur de måste ta antidepressiva medel för att klara av dagarna. Och ni nu som tänker..."ja de bara gnäller, tänk på de stackars människor som inte har utbildning i världen och som måste gå si och så långt för att hämta vatten" Till er säger jag bara....Väldigt patetiskt att dra in dessa stackars människor i diskussionen! Tror ni att vi är helt empatilösa? Självklart fattar vi väl också att det är synd om dessa människor. Men vad ska man göra? Det är väldigt patetiskt att klargöra sin poäng på detta vis. Visa mig istället vetenskapliga studier om att jag har fel. Att jag har fel att vi studenter inte blir utbrända, och att vi inte blir utbrända pga av skolan kombinerat med jobb osv.

Sedan dricker studenter och festar väldigt mycket. Jo det stämmer att en del gör detta ja, och bränner pengar på detta. Men inte alla, dra inte över alla studenter över samma kant, vissa av oss kan hålla budgeten med beräkningar på nöjen.  Men för de som inte klarar av att hålla den budgeten så får de se till att göra det, viktigaste är att man har mat och tak över huvudet och pengar till litteraturen, allt annat utöver går till nöjen och övrigt. Man behöver ju inte festa varje helg ju =P

Slut på mitt "gnällande"


Oj oj oj nu börjar det bli spännande

Igår hade vi rollspelsmöte som vanligt. Jag spelledde min Warhammer kampanj. Men jisses vad roligt det var! Måste först och främst säga att det var jävligt bra rollspelat av mina polare. De löste diverse problem på ett roligt men bra sätt. Dock strulade de till vissa saker....ORDENTLIGT! Nu börjar jag fundera på om de kommer lyckas med deras åtaganden. Men men det får man se nu, jag räknar med att kampanjen kommer ta slut om knappt 2 spelsessioner.

De tog sig äntligen in i Mousillion på jakt efter information om en ondskefull upprorsmakare samt rädda en syster till en av rollpersonerna. Denna syster har blivit kidnappad av Kaoskultister (vilket man kan säga är våra dagens Satanister) vilka verkar vara riktigt grymma. De hade ödelagt en hel Brettonisk utpostering på gränsen till Mousillion. Hur de ska hitta systern vet dem inte riktigt än. Men kan säga att en av personerna som kunde varit nyckeln till den informationen dödade de igår utan att få någon information som helst. ^^ Alven i gruppen förlorade sin arm och var jävligt nära att dö. Det var faktiskt pga av ren otur från hans sida. Fienden fick en sådan jävla lyckoträff med skadan så det bara small om det. I normala fall hade han kanske gjort 10 i skada...vilket vem som helst klarar av utan att förlora en lem eller sitt liv.....men fienden fick in en kristisk skada och gjorde 33 i skada....WHAM där flög den armen av och all wounds försvann på alven som föll ihop medvetslös.

Så nästa gång kommer bli riktigt spännande, sumpar de nästa chans att få reda på vart systern är..så kan de hälsa hem till ett lyckat uppdrag. Så det gäller att de tänker till nu ;)


Skit dag.

Jag trodde jag hade kontroll på det, men inte.......Svårt att skriva om det just nu...som sagt skit dag. Får hoppas rollspelet ikväll får mig på andra tankar.

Så började den nya kursen...

Jepp, Nu läser man Matte och Svenska. Känns som känslorna från Högstadiet börjar svalla upp igen. Som Bergman skulle säga " En jävla ångest". Sitter bara och väntar nu på den 6 feb och det är inte länge till dess. 2 veckor kvar.

Annars basspelandet går frammåt. Har nu börjat lira på låten Best of you. Den hade en ganska svår basgång, dock väldigt rolig sådan. Det är mycket att komma ihåg. Men jag kommer nog snart att knäcka den.


Everlong

Ännu en låt från Foo Fighters. Grymt rolig musikvideo hehe ^_^


Kan faktiskt basgången i denna låten nu :) Riktig roligt låt att spela till.

Oh yeah, nu börjar det komma tillbaka

Yes yes yes....fy fan vad roligt det är att spela bas igen...kan inte säga nog om det! Hur som helst , där finns en sida för er som är intresserad över gitarr/bas ackord till diverse låtar. De har både nya och gamla så det är perfa. Bland annat hittade jag ackorden till "My Hero" och "Everlong" My Hero har jag en musikvideo på tidigare blogg...Everlong ska jag lägga upp här efter. En väldigt roligt låt att spela bas till.

http://www.ultimate-guitar.com

Bara sök här efter låtar som ni vill ha ackorden till =) Finns sångtexter till vissa också

Ha det bra!

Nej och åter nej, den ska vara kvar!

Nej och åter nej till er personer som tycker jag ska raka av mig skägget och mustaschen!  Förklaringen ser ni här! Jag har sagt och kommer stå för det.....Jag har ett jävla babyface utan mitt skägg! Ni vill väl för bövelen inte att jag ska se ut såhär?!

image16
Babyface?
vs
Mysfarbror gosi gos skägg?


image17


Fakta om Mysfarbror Ringan

Jepp en sak som jag verkligen har glömt att publicera på bloggen är en lista med lite fakta om mig. "Fy skäms" jag vet, jag vet....

Här kommer den iaf.

Namn: Mikael
Smeknamn: Mysfarbror eller Ringan
Ålder: 20.....ok 23.....OK OK 24 och snart 25 i september OK happy now?!!
Stjärntecken: Hrmm *host* Jungfru
Kännetecken: Ett lurvigt fanskap med skägg och mustasch...och hyffsat stor
Skostorlek: 46 or............ja jag vet....de är portabla badkar
Sysslar med: Studerande bild och medialärare.
Fritid: Fotografera, rita, måla, datorn, rollspela (akta så jag inte slår fram på tärningarna vad som händer med er....attans ni fummlade och fick en pil i foten och måste amputera bägge benen! Though luck)
Status: Singel (Vem orkar bry sig längre?)
Favorit citat: "1 dollar for eternal happiness? Hmm I think I would be happier with the dollar" // C Montgomery Burns
Moto: Lev varje dag som om nästa dag inte fanns. Lev i nuet och ta dagen för vad den är.
Musik: Rock, Hårdrock, Metal, Blues, Jazz, Soul, Klassisk och Opera......har jag glömt något?
Film: Leon,  Letters from Iwo Jima, 300, Last Samurai, Simpsons the movie....hmm några av många favoriter.....

Jepp detta var lite fakta om mig......kommer nog fler frågor i framtiden....

mvh Mysfarbror Ringan



Kalla kriget och diverse annan skit.

Jepp jepp, plugg plugg och åter plugg! En Tenta med inriktning på världsreligioner, Europa, Kalla kriget ...och sist men inte minst....Nationalekonomi! Got to love it!

Kalla kriget känner jag väl sitter ganska bra, man är så inkörd i det nu efter mycket tittande på Discovery och mycket från historia på gymnasiet.

Europa är något svårare när man ska fundera på över hur Europa kan se ut i Framtiden.....jag säger bara en sak hur världen kommer att se ut i framtiden. Detta är Mysfarbrors hypotes: Jag säger såhär....flagga.....röda och vita stripes, en blå ruta uppe i högra hörnet och i den är det inga stjärnor...utan en bild på Jorden. Ni kan dra er egna slutsats vad jag vill säga med det ^_^


Religionen och Ekonomin är inte heller några större problem. Det känns som det sitter lite som det ska. Det roliga är att jag inte har läst alls mycket på detta. Det som jag har läst på är anteckningar från Föreläsningar. Böcker och anteckningar får vi visst ha med oss på Tentan också.....Får se hur det går, antar att det kommer bli svårare än tidigare trots hjälpmedel.

Men men snart är det den 6 feb...och ni borde veta vid detta laget vad som händer mig då ;) Ser verkligen fram emot det! Ni som inte vet kommer att isåfall få reda på det den 6 feb på min blogg =)

Simma lugnt mina kära läsare!

PS. Förlåt det blev ingen urflummad blogg idag! =P


Basen och jag...

Jepp här är en bild på  min bas och mig själv. Visst är vi en match? Men iaf så känns det jävligt roligt att börja köra mina gamla bluestolvor igen! Nu ska jag även försöka hitta lite billiga notböcker med rock musik. Någon hobby måste man ju ha nu =)

image15

Ha det bra kära läsare! May the dark sound be with you...

Så var den framplockad igen!!!

Efter måga år i väskan så är den framplockad igen...ostämd som fan. Min underbara bas som jag har haft sen 7:an! Några basgångar ligger kvar i hjärnan...men fan...den är lika ostämd som Dileva som svalt en katt. Bah tar evigheter att stämma skiten utan ett piano! Men det är roligt som fan, har glömt hur roligt det var :)

Mysfarbror jamming blues again!

You rock Bildt!

http://www.kvp.se/noje/1.998005/carl-bildts-kavajkupp

Så jävla klockrent! Way the go Bildt! =D

Warhammer, demoner och spöken?

Igår så spelledde jag ännu en gång Warhammer med mina kamrater. Denna gången var jävligt roligt, det känns som man kommer mer och mer in i det, och igår spelade de andra otroligt bra! Det var rollspel utav högsta kvalité. Visst ibland hände det att man spårade ur men inte så mycket som det har varit tidigare. =)

Igår handlade det myckt om spöken, demoner och mystiska varelser. Karaktärerna råkade ut för en demon i en djup mörk skog. 2 av deras följeslagare försvann spårlöst. De lyckades dock att banna demonen för tillfället så att de kunde fly ut ur skogen.

Sedan kom de till en stor stad i ett område som heter Bastonne. Här skulle givetvis de Bretonniska karaktärerna testa på att skjuta båge vilket är det en Bretonnisk adelsman hatar mest av allt. Det visade sig också stämma rejält. En av dem fumlade och dödade en vakt som patrullerade en bit vid sidan om målet. Han dog och karaktärerna bar hem honom till hans mor och far och bad om ursäkt för vad som hände och gav dem 100 guld vilket är en extrem förmögenhet! Speciellt om man är en fattig borgarfamilj. Men fadern var långt från ledsen, han har fortfarande 7 andra söner att ta hand om och uppfostra. Hans dog trots allt i tjänst enligt honom hehe.

karaktärerna är på full fart nu till Huvudstaden Couronne som ligger i Norra Bretonnia. De måste skynda sig så mycket de kan för att meddela kungen om en händelse som ägde rum tidigare i kampanjen. Dock stötte de på 2 riddare som oförklarligt inte tog skada av det karaktärerna gjorde på dem. Det finns inget under rustningen på dessa riddare. Nu står karaktärerna för ännu en oförklarlig händelse som de måste lösa. Det tar för lång tid att rida runt skogen och måste igenom skogen för att komma fram snabbt. förhoppningsvis ska de hitta information i byn som ligger utanför skogen. Här slutade vi igår och nu får man se hur de ska lösa detta.

My Hero

Ännu en Foo fighter låt som är gudomlig! Rock on Grohl!

Star Wars episode VII?

A Galaxy far far away....

Det är cirka 1000 år innan de första filmerna börjar. Ett stort slag håller just nu på att ske mellan Republiken och Sith.
Terrence en 18 Jedi förlorade sin far som var hans Jedimästare när han var 10 år. En Sith var orsaken till faderns död. Efter detta har Terrence lidit av mardrömmar, framtidsvisioner och flashbacks. Enda sedan händelsen har han inte gått utanför Jedi templet. Tills en dag...han och hans vänner fick ett uppdrag att undersöka en misstänkt affärsman...vilket slutade med att de mötte en Sith. terrence fick direkt en flashback där han får se sin far dödad om och om igen. Han blir rasande och använder kraften till att knocka tillbaka och skada fiendesoldater som följde med sithen. Problemet var att han inte tänkte på att det stod Jedis framför dessa. Men blind av sin ilska sket Terrence i detta. Kasseia en kamrat till Terrence lyckades undkomma Terrence attack...och på så sätt även överlevt en säker död. Sen dess började hans ilska att växa ännu mer....hatet mot Sithen som dödade hans fan...han vill ha hämd! Vrede, hämd, rädsla...allt leder till den mörka sidan...Terrence inser detta...men det lockar honom och han inser att den ger honom mer makt och styrka....veckorna går..och efter några uppdrag med sina vänner..har han mer och mer vänt sig till den mörka sidan. Hans vänner känner detta i kraften, hur ska detta gå? Högt uppsatta Jediriddare ser nu till att Terrence stannar i templet ett bra tag för att kontrollera sina känslor. Terrence lyckas dock fly...men inte nog med det...efter hans senaste uppdrag hade han lyckats få kordinaterna till en Sithflotta...han flyger dit i all hast. Där får han nu tjäna en ny mästare och en mycket stark sådan. Hur ska det gå för Terrence? Hur ska det gå för Terrence kamrater som nu letar efter honom?

Detta får ni snart reda på ;)

Detta är en kort sammanfattning över vad som har hänt i ett Star Wars rollspel som jag och mina kompisar spelar. Terrence är min karaktär som nu gradvis har gått över till Sitherna. Men ännu finns det hopp att gå över till den ljusa sidan igen. Men ska hans vänner lyckas rädda honom? Kan säga som det är nu ..är flesta av dem tillfångatagna och det är nu bara en som kan rädda alla nu. Daze sägs vara på väg till Sithflottan med en styrka på 500 Jedi riddare! Det kommer bli spännande ikväll när vi fortsätter hehe ;)

Eländes elände!

Jepp, jag måste fan ta och skaffa mig nya glasögon! Dessa jag har nu är kass...och små fula. Skruvhelvetet på ena sidan på glasögonen poppar ut hela jäkla tiden så att mitt glas faller ur. Mina glas är så repiga nu så att en person som kör en ismaskin skulle bli sugen att jämna få väck spåren i glasen! Men en annan aspekt av det hela är att det kostar rejält med monero att köpa nya glasögon....frågan är då till er mina kära läsare.....vad tycker ni att jag skulle passa i för glasögon? Ska jag köra med typen som jag har nu? Det vill säga väldigt diskreta ramar? Eller ska jag köra med lite tjockare ramar i svart färg? Är väldigt öppen för förslag...men jag kommer att säga NEJ till förslag om blommiga bågar eller helt runda glasögon...även om det skulle se otroligt sött och pluttinuttigt ut på mig så NEJ! hehe

hmm vad mer för tänkvärt har man att ta upp? Ahh det är grått och trist väder idag? Jo man tackar tackar....kanske på tiden att man får lite omväxling snart eller hur där uppe i det blå?

Ahh just det...för er som inte är intresserade av dataspel titta bort eller stäng browsern....


Jag har laddat ner en mod till strategispelet Medieval Totalwar 2. I denna mod kan man nämligen spela Sverige som inte fanns med i orginalspelet tidigare. Det är dock inte mycket de skiljer sig ifrån Danskarna i spelet. Snillet som gjorde spelet lade bara in 2 nya enheter till svenskarna ...nämligen "Bondi archers" och "Thralls (Trälar)" Visst bågskyttarna är väl helt ok...men de där förbannade Thrallsen är ju mesigare än Bondpacket! Och dessa Thralls får man efter typ 3 uppgraderingar på barrackerna i borgen....vilket tar lång tid. De kunde ha bytt ut vanliga bönder som man får från första början till dessa Thralls istället.  Men men väldigt rolig mod, finns fler fraktioner än bara svenskar i denna mod så den får 4 av 5 ehmmm "Mys" från Mysfarbror.

"Peace!"

// Mysfarbror

Börja blogga igen var det ja..

Efter påtryckningar från mina vänner så är jag tillbaka med bloggandet. Har tagit en rejäl ledighet från det, ber så hemskt mycket om ursäkt för det kära läsare.

Hmm vad ska man skriva om ? Vad sägs om att snart...väldigt snart så har jag en tatuering på armen. om 2 dagar är det exakt 1 månad kvar. Ser verkligen fram emot det.

Vad har man gjort annars under Julen (förra året)? Hmm var nere i Blekinge och hälsade på familj och vänner och stannade där över jul och nyår. Det var roligt och skönt, har nog inte varit så trött och avslappnad på länge =).
Tog långa promenader till en liten fiskehamn några kilometer från mina föräldrars hus. Där nere satt jag och filosoferade om vad 2008 kan bringa för något till mig?

Hoppas iaf att 2008 kommer bli ett riktigt bra år, bättre än vad 2007 var.

Annars är man i full gång med att plugga inför en tenta, och sedan har jag bara 2 kurser kvar innan jag tar examen :) Lovely men även lite ångestfyllt. Jag menar jag har pluggat hela tiden sen efter Gymnasiet och snart ska jag ut i skolorna och jobba =P

Ha en trevlig helg kära läsare!

RSS 2.0