Fy fan för de som tror vi studenter glider igenom utbildningen!!

Läs Fridas blogg hennes länk till hennes blogg finns längre ner på meny listan. Där blir hon attackerade från vad jag anser vara ovetande personer. De tror vi studenter gnäller för att ha något att gnälla om. Men faktum är att slutet av Januari månad är ett rent helv*te för oss. Vi har inga pengar att leva på för att vissa lärare är sena med att lämna in skolans studieförsäkran!
Sedan anser de också att vi studenter ska skaffa oss jobb vid sidan om utbildningen...jaha..vill de att samhället ska ta hand om utbrända studenter som går in i väggen innan de ens har kommit ut i arbetslivet efter skolan? Sure fine by me.....  Då kan ju de snälla skattebetlarna (bland annat vissa av oss studenter också för den delen) betala de mängder med sjukskrivningar som ramlar in. Tror de att vi får pengar gratis dessutom?! BAH! Vi betalar ju tillbaka dessa pengar under hela tiden vi får lön från framtida arbeten. Tror de att vara student är en dans på röda rosor ? Klarar vi inte utbildningen jaha du...då är det bortkastade pengar och CSN veckor och där efter sitter man och funderar vad fan man ska kunna jobba med utan högskolekompetens... Det är därför de studenter på universiteten och högskolorna runt om i landet har sjukt höga krav på sig själva plus att de har krav från skolan.  Men det gäller också att vi ska kunna klara av att hantera dessa krav både psykiskt och fysiskt beroende på vilken typ av utbildning man har. Måste man dessutom jobba vid sidan om för att få sin ekonomi att gå ihopa...ja då brukar man lätt hamna i en ond cirkel som kan sluta illa. Men oftast räcker det med bara själva utbildningen för att studenterna ska gå i väggen.

Ni som nu vill veta vad för stress jag pratar om, hur människans psyke fungerar och hur man ska hantera det kan ju läsa dessa böcker.

Ur balans  ( Aleksander Perski)
Sanningen om utbrändhet  (Christina Maslach, Michael P. Leiter
Psychology, the sciende of mind and behavior ( Michael W. Passer, Roland E. Smith.)

Jag har läst om stress och jag har kompisar och familjemedlemmar som är utbrända, har varit utbrända och visar tecken på att de närmar sig den gränsen. Det är inte alls roligt när man se hur de måste ta antidepressiva medel för att klara av dagarna. Och ni nu som tänker..."ja de bara gnäller, tänk på de stackars människor som inte har utbildning i världen och som måste gå si och så långt för att hämta vatten" Till er säger jag bara....Väldigt patetiskt att dra in dessa stackars människor i diskussionen! Tror ni att vi är helt empatilösa? Självklart fattar vi väl också att det är synd om dessa människor. Men vad ska man göra? Det är väldigt patetiskt att klargöra sin poäng på detta vis. Visa mig istället vetenskapliga studier om att jag har fel. Att jag har fel att vi studenter inte blir utbrända, och att vi inte blir utbrända pga av skolan kombinerat med jobb osv.

Sedan dricker studenter och festar väldigt mycket. Jo det stämmer att en del gör detta ja, och bränner pengar på detta. Men inte alla, dra inte över alla studenter över samma kant, vissa av oss kan hålla budgeten med beräkningar på nöjen.  Men för de som inte klarar av att hålla den budgeten så får de se till att göra det, viktigaste är att man har mat och tak över huvudet och pengar till litteraturen, allt annat utöver går till nöjen och övrigt. Man behöver ju inte festa varje helg ju =P

Slut på mitt "gnällande"


Kommentarer
Postat av: Mirja

Du har SÅÅ rätt i allt du har skrivit!

2008-01-26 @ 22:47:46
URL: http://meamea.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0