Vi svenskar paranoida? Näää vem kan tro något sådant?

Ah vi är de paranoida gubbtjyvarnas förlovade land, Sverige. Vi tittar i våra titthål på dörrarna för att se att vi inte möter någon i hissen eller i trappan. Vi kan inte stå för nära varandra heller utan att det känns obehagligt, det tar tid för oss att lita på andra människor, vi tycker inte om när människor går bakom oss för vem vet? Kanske de förföljer en hem? Det finns mycket vi oroar oss för i Sverige.

Det har hänt en hel del under denna höst kan man nog lugnt säga. Hela världen drabbas av en finanskris som nog är snart värre än den på 30 talet. Folk förlorar sina jobb höger och vänster. Stora industrier går i konkurs, Island höll på att gå bankrupt. Vi i Sverige har också stora problem med denna kris. Det känns som om denna kris är något man ska ta på ytterst största allvar. Men vad är nu detta? Tre stycken lagar smyger helt plötsligt upp från ingenstans. FRA, Ipred och nu en datalagrings lag!? Tre lagar som en bara kan höja på ögonbrynet och tänka hur fan kan detta uppstå i ett demokratiskt land? Alla tre lagarna kan man mer eller mindre säga är rätt integritetskränkade på alla sätt och vis! Visst man kan hålla med om att Ipred är till för att haffa de som olagligen laddar ner filmer, musik osv vilket gör att att musikbranchen inte tjänar några pengar, vilket i sin tur innebär att det blir färre storbudgetfilmer osv. Men de kunde väl kommit på något annat sätt än att spåra IP nummerna för de som fildelar? För det är inte säkert att de IP nummer de söker är de rätta. Känns inte som lagen är genomtänkt som vanligt. Samma sak gällde FRA lagen som gjordes om, då det var till och med så illa att personer ur de borgligas egna led sa ifrån att det var rent åt helvete fel med lagen. Detta leder oss nu till den tredje lagen, datalagringslagen. Nu är det fritt fram för SÄPO osv att lagra allt som vi svenska medborgare säger till varandra genom datorn, telefon, post osv. De har också rätt att spara info om både avsändaren och mottagarens adresser osv osv.

Somt sagt, vi flesta svenskar är redan rätt paranoida till vårat sätt, vi lär ju bli fan så ännu mer paranoida nu efter dessa lagar. Vem vet, kanske det står en liten SÄPO filur med en bugg utrustning utanför min dörr just nu. Tänk om jag skrev något opassande på msn eller i mitt sms som nu ligger lagrat på någon server i ett hemligt bergrum någonstans i Sverige? Något som SÄPO och deras utländska kolleger kan kolla igenom? Hmm nää som sagt vem kan tro att vi svenskar är paranoida?  *tittar under databordet*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0